Senaste Nytt


 
 

SABATON FLYTTAR FRAM SVERIGETUNÉN


På grund av fortsatt förbud av allmänna sammankomster för fler än 50 personer, i samband med Covid-19, har vi tyvärr varit tvungna att ta beslutet att flytta fram den stora Sverigeturnén till 2022.

” Att vara musiker och inte kunna spela är helt värdelöst.
Corona kan dra åt helvete.
Vi saknar alla Er underbara människor ute i landet som såg fram
emot denna turné lika mycket som oss.
Tillsammans får vi uthärda ett år till." / Pär

Redan inköpt biljett gäller till det nya datumet, så håll hårt i biljetten! Mer information kommer via e-post från lokalt biljettombud/spelställe. Ta hand om varandra och ursäkta för eventuella olägenheter denna flytt medför.

Se den nya turnéplanen:

07/01 - Karlstad, Nöjesfabriken
08/01 - Örebro, Conventum Kongress
10/01 - Halmstad, Halmstad Live (utsålt)
11/01 - Mölnlycke, Råda Rum (utsålt)
12/01 - Kalmar, KalmarSalen
14/01 - Skellefteå, Sara Kulturhus
15/01 - Piteå, Rivierahallen Pite Havsbad
16/01 - Luleå, Kulturens Hus (utsålt)
18/01 - Huskvarna, Folkets Park (utsålt)
19/01 - Linköping, Garden
21/01 - Sundsvall, Avenyn
22/01 - Umeå, Idun
23/01 - Östersund, Folkets Hus (utsålt)
24/01 - Gävle, Gasklockorna (utsålt)
26/01 - Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

27/01 - Eskilstuna, Lokomotivet
28/01 - Borås, Åhaga (utsålt)
29/01 - Älmhult, Arenan Älmhults Handelsplats
31/01 - Helsingborg, Sundspärlan
01/02 - Malmö, Slagthuset
02/02 - Kristianstad, Södra Kasern (utsålt)
04/02 - Karlshamn, Bellevueparken
05/02 - Skövde, Valhall (utsålt)
06/02 - Trollhättan, Apollon (utsålt)
07/02 - Värnamo, Gummifabriken (utsålt)
09/02 - Ronneby, Klubb Ronn (utsålt)
10/02 - Norrköping, Flygeln
11/02 - Borlänge, Galaxen
12/02 - Falun, Magasinet

AC/DC Laddar Upp

2020-10-01

AC/DC Laddar Upp och återförenas med nya batterier. Phil Rudd fick sparken 2015 pga domen för droginnehav och ett mordhot, Brian Johnson fick också något som kan likna sparken 2016 pga att han höll på förlora hörseln och Cliff Williams pensionerade sig 2017. För några dagar sedan så dök det upp på AC/DCs Twitterkonto en ljusblixt och ljudet från en påslagen stärkare. Bilder på en line up med Angus, Brian, Cliff, Phil och Stevie och titeln PWR/UP får hela rockvärlden i elektrisk extas.

2014 var senast som AC/DC gav ut ett album, Rock or Bust. Men det är fortfarande de klassiska tonerna från 70- och 80-talet som spelas mest och folk mest spelar. Om det nya albumet PWR/UP kommer med något nytt är väl lite tveksamt. De klassiska tonerna som är AC/DC får man på bandets teaservideo av nya albumet men låt oss hoppas på en förnyelse som ändå är AC/DC.

Samtidigt så dyker det upp bilder på den nya affischen runt om i världen eller på annat sätt som visar PWR/UP i en stad eller plats. Detta kan man nog tolka som att det är en turné på gång med den nygamla line upen.

Ny VD på Sweden Rock Festival

Mats Natvig (till vänster) lämnar vid årsskiftet över VD-posten till Jon Bergsjö (till höger).


2020-09-03

I januari 2021 återvänder Jon Bergsjö till Sweden Rock Festival AB som ny VD för bolaget. Nuvarande VD, Mats Natvig, har på stämman i augusti tagit över posten som styrelseordförande efter Carl Pernow.

Jon Bergsjö, 37 år, är uppvuxen i Älmhult och kommer närmast från rollen som VD för hockeylaget Växjö Lakers. Redan i tidig ålder påbörjade Jon sin karriär inom liveupplevelser och evenemang, och har sedan dess arbetat med allt från restauranger, konserter, festivaler, gallerior och sportarrangemang. Mellan 2012 – 2018 var han kommersiellt ansvarig och vice VD för Sweden Rock Festival med fokus på försäljning och partnerverksamhet.

Mats Natvig har innehavt rollen som VD sedan 2012. Han fortsätter som VD fram till årsskiftet då han lämnar över uppdraget till Jon Bergsjö, för att därefter fortsätta som enbart styrelseordförande för Sweden Rock Festival AB.

”Det är verkligen kul att få välkomna Jon Bergsjö tillbaka till vårt fantastiska team som ny VD”, säger Mats Natvig. ”I en utmanande tid för vår bransch är jag övertygad om att Jon med sin mycket gedigna erfarenhet från publika evenemang kommer att utveckla bolaget och festivalen på ett spännande sätt och därigenom ytterligare befästa Sweden Rock Festivals position som en av de ledande festivalerna i Europa.”

Jon Bergsjö tillträder som VD i januari 2021 och han ser fram emot det nya uppdraget:

”Det känns väldigt roligt att återvända till hårdrocksvärlden och få möjlighet att tillsammans med övriga medarbetare vidareutveckla festivalen för framtiden. Jag tar mig an uppgiften med stor glädje och ödmjukhet. 2020 har varit ett tufft år för musikbranschen, men Sweden Rock har en unik position med lång historia, lojal kundbas och kontinuerlig tillväxt. Jag ser ljust på framtiden och fram emot att snart få bjuda publiken på livemusik och festivalupplevelser igen.”

Sweden Rock är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från ca 50 länder till Sölvesborg, där de bjuds på över 80 konserter i en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal. Sweden Rock är känt för att hålla en hög nivå på service, och den vänskapliga atmosfären har blivit ett av festivalens främsta signum. Utöver den årliga festivalen har Sweden Rock numera ett tidningsmagasin, drycker och livsstilsprodukter samlade under sitt varumärke.

James Kennedy med nytt alum

2020-09-03

Efter sin kontroversiella debutsingel 'The Power' från sitt kommande album 'Make Anger Great Again', mjuknar inte James Kennedy med släppet av sin nya singel 'Autopsy', som är ute idag. 'The Power' togs bort av Youtube efter bara en dag förra månaden på grund av sitt upproriska budskap och 'Autopsy' fortsätter med temat motstånd och uppror. 

”Med allt som händer i världen just nu finns det ingen tid för försköningar. Det är dags att vakna, stiga upp och GÖRA något innan det är för sent ”- säger Kennedy 

Musikvideon visar Kennedy som en arg nyhetsläsare som ropar ut sanningen om världens tillstånd snarare än de vanliga falska nyheterna och innehåller parodier av mäktiga världsledare. 

Sångaren / gitarristen, tidigare medlem i altrockbandet 'Kyshera', lanserar en solokarriär med sitt nya album 'Make Anger Great Again', som släpps den 25 september på Konic Records. Kennedy utför alla instrument på albumet och själv producerade det precis innan nedstängningen av samhället pga. coronapandemin. 'Make Anger Great Again' går tillbaka till en tid då rockmusiken fortfarande var rå och hade ett kraftfullt budskap om revolution. 

James Kennedy, en professionell musiker från södra Wales, med ett topp 50 bästsäljande album, flera miljoner låtstreamar och hundratusentals följare online. Genom sitt band och soloutgåvor har han skrivit ett brett utbud av stilar inklusive experimentell, akustisk, elektronisk, alternativ & orkester - mestadels med mycket politiska och filosofiska texter. Hörselskadade på grund av barnoperationer har James blivit ambassadör för flera hörande välgörenhetsorganisationer, samt talat på föreläsningar och skrivit artiklar i ett brett spektrum av frågor, inklusive mental hälsa, musikindustrin och politik. Han har turnerat stora delar av världen, presenterats i många vanliga musikpublikationer och äger musikföretaget Konic Records.


ROCK Profiler Magasinet

Sista Utgåvan!!

ROCK Profiler Magasinet läggs ned och nyheter kommer endast på senaste nytt sidan. Magasinet kommer att ligga kvar tills vidare för de som vill ladda ner dem.


Magasinen är gratis att ladda ned och att läsa. Det är även tillåtet att sprida magasinet på det sätt man själv önskar.

Längst ned på sidan så hittas arkivet för tidigare utgåvor 


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.